Toezicht evenementen

Reddingsbrigade Apeldoorn houdt toezicht bij diverse zwemwedstrijden, roeiwedstrijden, muziekfestivals en overige evenementen in- en bij het water. Bekende evenementen in Apeldoorn zijn b.v. de Drakenboot races, Kanaal Concerten en de Sinterklaas intocht. Maar ook eenmalige evenementen, zoals de proloog van de GIRO (2016) en Swim to Fight Cancer. Ook buiten de plaats zijn we regelmatig aanwezig bij de diverse evenementen, zoals het kinderbeestfeest te Amsterdam, de Twentekanaal race te Vriezenveen, Zwarte water Regatta te Zwolle, de Triatlon te Holten, Rijntocht te Renkum, Ground Zero te Bussloo, enz.)

Om toezicht te houden beschikken wij over gediplomeerde en gekwalificeerde mensen, eventueel met ondersteuning van een 2-tal boten(Tinn Silver 550 Rescue en een Reddingsvlet). Bij grotere evenementen wordt er samengewerkt met onze zusterbrigades uit de regio.

Mocht U een evenement organiseren en wilt U gebruikmaken van de diensten van de reddingsbrigade kunt u met ons contact op nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NRV (Nationale Reddings Vloot)

Reddingsbrigade Apeldoorn maakt deel uit van de Nationale Reddings Vloot van Reddingsbrigade Nederland. De NRV wordt ingezet bij wateroverlast, zoals dijkdoorbraken en overstromingen. Onder leiding van (meestal) de Brandweer, wordt er dan samengewerkt met de reguliere hulpdiensten(brandweer, politie en ambulance) en overige hulpdiensten zoals Rode Kruis, KNRM en de Landmacht. Reddingsbrigade Apeldoorn heeft hiervoor een boot van het type Tinn Silver 550 Rescue, ter beschikking. Incidenteel wordt deze ook ingezet bij lokale (water)calamiteiten. Voor meer informatie zie ook de website van Reddingsbrigade Nederland. www.reddingsbrigade.nl

RVR (Regionale Voorziening Reddingbrigades)

Reddingsbrigade Apeldoorn maakt deel uit van de RVR Noord- en Oost Gelderland en de RVR Gelderland Midden. Een Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van een veiligheidsregio. Een RVR is een herkend, erkend en operationeel ingebed onderdeel van de hulpverleningsstructuur binnen een veiligheidsregio.

Een RVR richt zich op de ontwikkeling van de samenwerking van reddingsbrigades binnen de veiligheidsregio t.b.v. incidentele hulpverlening en toezicht bij grotere evenementen.

Heeft U vragen over de RVR kunt U die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.