Algemeen senioren

Vanaf 15 jaar ben je voor Reddingsbrigade Apeldoorn een senior. Als senior kun je bij ons een aantal keuzes maken betreffende zwemtrainingen en opleidingen waterhulpverlening. Afhankelijk van je interesses kun je kiezen op welk vlak jij actief wilt zijn.
Als je een opleiding wilt volgen zijn er vele mogelijkheden, hoofdzakelijk in de volgende 3 richtingen: Pool (zwembad), Open water en Beach (strand). Deze diploma's leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad. 
Afhankelijk van je kennis, vaardigheden en interesses kun je starten met één van deze mogelijkheden met daarin de opleidingsniveaus; Junior Lifeguard, Lifeguard , Senior Lifeguard, Instructeur, Praktijkbegeleider, Leercoach, Examinator of Expert.
Nadat je de opleiding tot  Lifeguard hebt afgerond, kun je je nog specialiseren tot o.a. Lifeguard Schipper.

Onze opleidingen en daarmee de opleidingen van de bond zijn gebaseerd op competent onderwijs, waardoor de opleidingen maatwerk zijn, afgestemd op de kennis en vaardigheden van het individu.

Bij Reddingsbrigade Apeldoorn kun je de opleiding Open Water volgen. Als je interesse hebt in de opleiding Pool of Beach zullen we samen met jou kijken of er mogelijkheden zijn, het zij bij ons intern of in combinatie met een kustbrigade. We hebben namelijk goede contacten met diverse kustbrigades waarbij je wellicht het ontbrekende onderdeel uit de opleiding daar zou kunnen volgen.


Wat kan je met Pool?

Pool noemen wij ook wel zwembadwater. Afhankelijk van de opleidingen die je bij Reddingsbrigade Nederland hebt afgesloten met een diploma ben je bevoegd om bijvoorbeeld binnen een zwembad; toezicht te houden, zwemles te geven, zwemexamens af te nemen of voorzitter te zijn van een zwemexamencommissie.

Wat kan je met Open Water?

Open Water noemen wij ook wel buitenwater. Afhankelijk van de opleidingen die je bij Reddingsbrigade Nederland hebt afgesloten met een diploma ben je bevoegd om bijvoorbeeld; toezicht te houden vanaf de kant of vanaf een reddingsboot, het commando te voeren op een reddingsboot of het commando te voeren dan wel begeleiden van de Reddingsbrigade tijdens een evenement. Ook kun je er voor kiezen om ingezet te worden bij eventuele rampen.

Wat kan je met Beach?

Beach noemen wij ook wel strand. Afhankelijk van de opleidingen die je bij Reddingsbrigade Nederland hebt afgesloten met een diploma ben je bevoegd om bijvoorbeeld; toezicht te houden vanaf strand of vanaf de reddingspost, het commando te voeren op strandpost, het opleiden van strandwachter of het commando te voeren dan wel begeleiden van de Reddingsbrigade in een bepaald bewakingsgebied aan de kust.

Opleiding bij ons volgen?

Je bent van harte welkom op onze trainingsavond een kijkje te komen nemen.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wil u meer informatie over onze opleidingen dan kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.