Beleid

Op deze pagina leest u meer over het beleid van Reddingsbrigade Apeldoorn en vindt u het huishoudelijk reglement. 

Huishoudelijk reglement

De doelstelling van Reddingsbrigade Apeldoorn is het beschermen van levens en het bevorderen van veiligheid op en rond het water. Dit bereiken we zowel door les te geven in het zwemmend redden en EHBO en door het vervullen van de bewakingstaak bij verschillende evenementen op en rond het water.

De inkomsten van de vereniging komen voornamelijk uit de vergoedingen die de brigade ontvangt voor het bewaken bij evenementen, en de contributie en zwemkaarten die de leden betalen. Voor meer informatie hierover per jaar verwijs ik u naar de desbetreffende jaarverslagen.
Zoals vastgelegd in het huishoudelijk reglement wordt het vermogen van de vereniging beheerd en besteed door de penningmeester (art. 20), onder controle van de kascommissie (art. 26 en 27). Het huishoudelijk reglement kunt u openen via de link onderaan deze pagina. 

De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Dit houdt in dat alle bestuursleden, sectiehouders, instructeurs en op andere wijze actieve leden zich belangeloos inzetten voor de vereniging. Meer informatie over de verschillende bestuurs- en sectietaken kunt u terugvinden in artikelen 7 tot en met 11 van het huishoudelijk reglement. Meer informatie over vergoedingen in het geval van declaraties is te vinden in artikel 32 van het huishoudelijk reglement.

 Huishoudelijk reglement Reddingsbrigade Apeldoorn

Gedragscode

Als vereniging hebben wij een gedragscode opgesteld. Deze gedragscode geeft aan hoe wij omgaan elkaar binnen en buiten onze vereniging. Elke vrijwilliger tekent de gedragscode zodat wij elkaar kunnen aanspreken op elkaars gedrag. De gedragscode is hier te downloaden. Op onze gedragscode is het Tuchtreglement van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) van toepassing.

Heb je moeite met hoe iemand zich naar jou toe gedraagt, en kom je daar met die persoon niet uit? Zeg het dan gerust! Je kunt altijd contact zoeken met een vertrouwenscontactpersoon van de vereniging of een vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de bond (zie www.reddingsbrigade.nl). En anders is er altijd nog de mogelijkheid om (anoniem) contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) van NOC*NSF via 0900-2025590 en/of centrumveiligsport@nocnsf.nl. Het CVSN is zeven dagen per week 24 uur bereikbaar. NOC*NSF heeft VCP’s in regio’s aangesteld voor (sport)organisaties.

 

Reddingsbrigade Apeldoorn Tinn Silver