Evenementen bewaking

Reddingsbrigade Apeldoorn Tinn Silver

Reddingsbrigade Apeldoorn is actief als bewaker van evenementen. Een evenement wordt bewaakt door een groep goed opgeleide vrijwilligers met minimaal een EHBO en AED diploma en verschillende opleidingen binnen het reddingswezen. Reddingsbrigade Apeldoorn heeft ervaring in het bewaken van kleinschalige maar ook groot opgezette evenementen.

Kleinschalige evenementen bewaken wij volledig in eigen beheer. Als een evenement grootschalig is, dan vragen wij hulp aan andere reddingsbrigades of andere disciplines. Hierbij kan de Reddingsbrigade Apeldoorn als tussenpersoon functioneren waardoor de evenement organisatie één aanspreekpunt heeft.

Toezicht evenementen

Reddingsbrigade Apeldoorn houdt toezicht bij diverse zwemwedstrijden, roeiwedstrijden, muziekfestivals en overige evenementen in- en bij het water. Bekende evenementen in Apeldoorn zijn b.v. de Drakenboot races, Kanaal Concerten en de Sinterklaas intocht. Maar ook eenmalige evenementen, zoals de proloog van de GIRO (2016) en Swim to Fight Cancer. Ook buiten onze standplaats maar in onze regio zijn we regelmatig aanwezig bij de diverse evenementen, zoals het kinderbeestfeest te Amsterdam, de Twentekanaal race te Vriezenveen, Zwarte water Regatta te Zwolle, de Triatlon te Holten, Rijntocht te Renkum, Ground Zero te Bussloo, enz.)

Kanaal concert in samenwerking met Reddingsbrigade Apeldoorn

Om toezicht te houden beschikken wij over gediplomeerde en gekwalificeerde mensen, eventueel met ondersteuning van een 2-tal boten (Tinn Silver 550 Rescue en een Reddingsvlet). Bij grotere evenementen wordt er samengewerkt met onze zusterbrigades uit de regio welke we kunnen vragen voor alle handen ondersteuning.

Mocht u een evenement organiseren en wilt u gebruikmaken van de diensten van de reddingsbrigade kunt u met ons contact op nemen via hulpverlening@reddingsbrigadeapeldoorn.nl 

Reddingsbrigade Apeldoorn bij Startschotgala

Materialen

Reddingsbrigade Apeldoorn

Voor de bewaking van evenementen kunnen wij de onder andere de onderstaande materialen leveren:

  • Reddingsboten
  • Voertuig
  • Communicatiemateriaal
  • EHBO-materialen
  • AED

Als wij geen beschikking hebben over de gevraagde materialen, kunnen wij altijd ondersteuning vragen van de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland, andere organisaties of collega Reddingsbrigades.

Kosten

Voor de bewaking van een evenement vraagt de Apeldoornse Reddingsbrigade een bijdrage. Deze bijdrage is onder andere afhankelijk van de duur van het evenement, het aantal hulpverleners en het benodigde materiaal. Organiseert u een evenement en wilt u ons inhuren? Of wilt u kijken in welke mate wij wat voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Stuur uw vraag naar: hulpverlening@reddingsbrigadeapeldoorn.nl