Wie zijn wij

Bij Reddingsbrigade Apeldoorn zijn we meer dan alleen een organisatie; we zijn een gemeenschap gewijd aan het beschermen van levens en het bevorderen van veiligheid op en rond het water. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1934, blijven we ons inzetten voor onze missie en streven we ernaar om een veilige omgeving te creëren voor iedereen.

Bij Reddingsbrigade Apeldoorn omarmen we niet alleen onze missie om levens te redden, maar ook het opbouwen van een hechte groep. Ons verenigingsleven bruist van activiteiten! We organiseren regelmatig feestjes om gezellig samen te komen of gaan naar wedstrijden waarin onze leden hun vaardigheden en passie voor reddingswerk kunnen laten zien!

Reddingsbrigade Apeldoorn archieffoto

Geschiedenis

Onze vereniging werd opgericht in 1934 met een diepgewortelde missie om levens te redden en de gemeenschap te beschermen. Sinds die tijd zijn we gegroeid en geëvolueerd. We bieden trainingen in ‘Auto te Water’ om mensen voor te bereiden op noodsituaties, en sinds 1995 zijn we trotse eigenaren van een boot die deel uitmaakt van de Rampenvloot. EHBO-training is een integraal onderdeel van ons curriculum, waarbij we mensen met cruciale levensreddende vaardigheden opleiden.
Lees hier verder over onze geschiedenis.

Evenementenbewaking

Tijdens festivals en evenementen houden we een waakzaam oog op de veiligheid van alle aanwezigen. Ons team staat klaar om ervoor te zorgen dat niemand in gevaar komt en er geen verdrinkingsincidenten plaatsvinden.
Lees hier verder over evenementenbewaking.

Kanaal concert in samenwerking met Reddingsbrigade Apeldoorn
Reddingsbrigade Apeldoorn in RVR-verband

Waterhulpverlening

In geval van nood zijn wij er om te helpen. Samenwerking met de brandweer en andere hulpdiensten is een essentieel onderdeel van onze aanpak. Wij staan paraat om te reageren op noodsituaties op het water en hulp te bieden waar nodig.
Lees hier verder over waterhulpverlening.

Zwembad

In zwembad Malkander bieden we zwemlessen aan, ongeacht leeftijd. Ons doel is om iedereen, van jong tot oud, vertrouwd te maken met water en hen te leren hoe ze veilig kunnen zwemmen.
Lees hier verder over onze activiteiten in het zwembad.

Reddingsbrigade Apeldoorn in zwembad Malkander